Polyscience Sous Vide

Polyscience Sous Vide

Med et vidt spekter av grensesprengende produkter så har Philip Preston, presidenten i Polyscience, skapt kulinarisk teknologi som har hjulpet kokker å finne nye måter og uttrykke sin kreativitet på.

Polyscience har vært en ledende leverandør av laboratorieutstyr på verdensbasis siden 1963, og deres grunnleggende kompetanse ligger i å designe og produsere ekstremt presise temperaturkontrollerende løsninger.

Denne kompetansen førte til at Philip Preston for mange år siden begynte å hjelpe de første kreative kokkene til å utforske sous vide matlaging. I dag setter mange av verdens beste kokker sin lit til denne teknikken. Og Polyscience sine sirkulatorer er deres førstevalg når det kommer til valg av utstyr.

Sous Vide er en måte å tilberede mat der man vakuumpakker produktet i en plastpose, for så å tilberede det på relativt lav temperatur i et nøyaktig temperaturkontrollert vannbad. Sammenlignet med tradisjonell tilberedning så er sous vide en teknikk som gir langt større kontroll og dermed legger til rette for å få perfekt resultat hver eneste gang. Metoden er svært enkel å lære og fjerner mye av stresset rundt matlaging.

Det å kunne få en helt perfekt og jevn gjennomvarming av delikate råvarer er helt unikt ved sous vide. Du kvitter deg med det svært korte tidsrommet der maten akkurat er ferdigstekt, her kan maten bli liggende i vannet i lang tid også etter at det er ferdig. Måltider kan bli tilberedt i forkant og fortsatt smake fantastisk, selv flere dager senere. Man kan også bruke teknikken til å lage fantastiske, smakfulle og møre kjøttretter av billige og i utgangspunktet seige råvarer.

Selv om sous vide er en relativt ny form for matlaging så har fundamentet for sous vide eksistert i svært lang tid. De fleste kulturer har tradisjonelle retter der maten er pakket tett og kokt på lav temperatur over lang tid. 

Den moderne utgaven av sous vide begynte på 70-tallet når franskmenn prøvde å finne en bedre metode å tilberede foie gras. De fant ut at ved å tilberede det sous vide så fikk de en langt bedre tekstur og mindre av råvaren gikk til spille. Siden da har mange kokker vridd hjernen sin for å finne ut ved hvilken tid og temperatur ethvert produkt oppnår det beste resultatet hva gjelder tekstur, smak og farge.

I dag er sous vide tilstede som teknikk i restaurantkjøkken verden over. Matelskere har i lang tid blitt imponert over de fantastiske smakene og teksturene som kokkene har kunnet frembringe. Men med dagens kunnskap og produkter langt mer tilgjengelig så er denne kvaliteten også tilgjengelig for den ivrige hobbykokken. Ideen om garantert perfekt resultat hver eneste gang har gjort sous vide ekstremt tiltrekkende også for de som kun lager mat til sin egen familie. Sous vide vil uten tvil tilføre en ny dimensjon av matlaging i de private hjem i årene som kommer.
 


UTGÅR: Sous Vide Professional Creative Series


Dette produktet kombinerer svært høy kvalitet med svært god pris. Og er designet for den ivrige hobbykokken. Ved å tilberede maten i et sirkulerende og nøyaktig temperaturkontrollert vannbad så får du en helt repetativ kvalitet med forsterket smak og perfekt tekstur uten å stresse med timingen.

Denne sirkulatoren er lett å oppbevare og lett å feste til en kjele eller et kar, og omgjør det til et presist kontrollerbart vannbad kapabelt til å lage mat til en rekke personer på en og samme tid. Det sirkulerer vannet med en hastighet på 6 liter i minuttet og er temperaturnøyaktig med en feilmargin på 0,1 grader opptil 20 liter. Kapasiteten er selvfølgelig langt større, men da med en noe mindre nøyaktighet på temperatur. Den har innebygget timer og kan stilles inn på både Celsius og Fahrenheit. Den er også tilnærmet lydløs.

Inkludert er også ”Guide to Sous Vide Cooking” som er en introduksjon til sous vide matlaging med blant annet tids- og temperaturtabeller.

Last ned norsk instruksjonsbok.

For tiden utsolgt.

 Polyscience Sous Vide 


UTGÅR: Sous Vide Professional Chef Series


Dette produktet setter standarden for Sous Vide matlaging. Det ble produsert for å møte behovet til verdens beste kokker og tilfører en helt ny dimensjon til kjøkkenet. Dets estetikk, enkle bruk og fleksibilitet er unikt og helt uten kompromisser. Både proffe og hobbykokker vil oppnå perfekt resultat hver eneste gang.

Denne maskinen har en feilmargin på 0,06 grader opptil 30 liter, og kan temperaturkontrollere vannet helt opp til 100 grader celsius. Det er sirkulasjonen i vannet som gjør denne så nøyaktig i forhold til vannbad uten sirkulasjon. Den har et kompakt design som gjør den enkelt å stue bort, og kan festes på kjeler og kar med både runde og flate vegger. Kapasiteten er selvfølgelig langt større, men da med en noe mindre nøyaktighet på temperatur.

Den kommer i en beskyttet reise- og oppbevarings bag. En ringperm med oppskrifter, teknikker og tids- og temperaturtabeller følger med og den er svært enkel i bruk med en stor og lys skjerm. Varmeelement og vannpumpe i høykvalitets rustfritt stål forsikrer en problemfri og langvarende ytelse.


Kjøp produktet her. 

 
Polyscience Sous Vide


UTGÅR: Sous Vide Professional Classic Series

Dette var den første sirkulatoren fra Polyscience og er fortsatt svært populær blant mange av de beste kokkene. Den har en eksepsjonelt lav feilmargin på 0,05 grader og kan temperaturkontrollere væske helt opp til 150 grader celsius.

 


Polyscience Sous VideSous Vide Vacuum Sealer 150 Series 

Endelig har Polyscience kommet med en brukervennlig vakuum-maskin med lekkert design for hobbykokken. 

Den perfekte samarbeidspartneren til Polyscience sine sirkulatorer. Maskinen er svært enkel i bruk og kan vakuumere både poser og beholdere. 

Du kan manuelt velge hvor hardt du vil vakuumere, noe som er ideelt for skjøre produkter som jordbær og den slags. Velg Seal Plus for ekstra sterk forsegling, kan være lurt om du har i væske eller noe annet som ikke må komme ut.

Med tilhørende slange kan man også vakuumere beholdere (kjøpes separat).

Maskinen er solid, enkel i bruk og vedlikeholdsfri.  


Kjøp produktet her.

Polyscience Sous Vide
 

Sous Vide Vacuum Sealer 200 Series 

Nok en brukervennlig og lekker vakuum-maskin fra Polyscience.

Denne utgaven har et eget rom for oppbevaring av ruller, samt en kutter for å kutte posene til ønsket størrelse.

Du kan manuelt justere både kraftigheten på vakuumet, samt varmen på forseglingen. Dette bidrar til å sørge for at råvarene blir vakuumert skånsomt, og at forseglingen alltid er tett.

Maskinen kan vakuumere både poser og beholdere.

Maskinen er solid, enkel i bruk og vedlikeholdsfri.  


Kjøp produktet her.

Polyscience Sous VideSous Vide Chamber Vacuum Sealer 300 Series

Dette er en fantastisk kammermaskin som kan vakuumere alt fra sauser og supper, til kjøtt og fisk. Kompakt og lekkert design gjør denne utmerket til alt fra små restauranter, catering og ivrige hobbykokker.

Svært enkel i bruk, med et lettleselig og intuitivt panel i front. Still inn nøyaktige nivåer for hvor hardt du skal vakuumere, hvor lenge og hvordan posen skal forsegles.

Produsert i rustfritt stål for lang holdbarhet.

Kan vakuumere poser opptil 35 x 30,5cm med en høyde opptil 11 cm.


Kjøp produktet her. 

Polyscience Sous Vide

Besøk gjerne Polyscience sine egne sider for mer informasjon, oppskrifter, bilder og filmklipp, eller ta kontakt med oss om du ble nysgjerrig. I showrommet vårt på Hvalstad så har vi selvfølgelig maskinene utstilt, og du er hjertelig velkommen på våre kundekvelder om du ønsker å ta en nærmere titt.

Vi er eneimportør av Polyscience i Norge, og både Creative og Professional, samt vakuum-maskinene kan du få kjøpt i webshopen vår.

Her får du en gjennomgang av Polyscience Professional og Polyscience Creative.
--
--