MAC kniver

MAC kniver

MAC-knivens overlegne høye kvalitet kommer fra en blanding av det beste fra japanske og vestlige tradisjoner innenfor knivproduksjon. Hver MAC-kniv er håndslipt av profesjonelle smeder fra det berømte SEKI-området, som er Japans sverdsentrum. SEKI er kjent for mer enn 700 års tradisjon med knivproduksjon.

Stålet som er brukt i MAC-knivene er rustfritt med høyt innhold av kullstoff, legert med krom, molybden og vanadium. Denne sammensetningen fører til et stål som er like hardt som de beste håndsmidde japanske kniver, men MAC-kniven er rustfri og derfor lettere å vedlikeholde. Legeringen med høyt innhold av kullstoff muliggjør herding til maksimal hardhet 61 Rockwell C. Hardheten på MAC-knivene ligger mellom 57 og 61 Rockwell C. Med denne legeringen kan MAC-kniven brukes over lang tid uten å forringe sin ekstreme skarphet.

Mac knivens skaft er fremstil av bjørk, skåret i skiver og laminert med epoxy lim under høyt trykk. Valget av treslag og skaftets polering gjør at det er svært motstandsdyktig mot fett, vann og oppvaskmidler. Skaftet er spesialutformet for profesjonell bruk.

Mac har en rekke kniver fordelt under en rekke forskjellige serier, og vi fører de alle.

Besøk gjerne Mac sine egne sider for å en oversikt over hele katalogen, eller ta en titt i webshopen vår for vårt komplette utvalg. I showrommet vårt på Hvalstad så har vi de samme knivene utstilt, og du er hjertelig velkommen på våre kundekvelder om du ønsker å ta en nærmere titt.

--