Josper - grillovn

Josper - grillovn

Josper er en kullfyrt, lukket grillovn fra Spania som har tatt restaurantmarkedet med storm. De besitter 45 års erfaring med 25.000 kunder fordelt på hele 90 land. Med sin gode temperaturkontroll, lave kullforbruk og fantastiske produksjonskvalitet er Josper en helt unik grill for HoReCa-bransjen.

LASTNED BRUKERMANUAL TIL JOSPER (Norsk pdf)
Josper HJX25

 • Grillflate: 50 x 51 cm
 • Oppvarmingstid: 30 minutter
 • Daglig kullforbruk: 10-12 kg
 • Grilltid: 9 timer
 • Produksjon i timen: 60 kg mat
 • Kapasitet: 70 gjester
 
Josper - grillovn

 

 

Bestille Josper

Ønsker du pristilbud / info om Josper?

Kontakt oss på post@gastronaut.no
eller pr tlf: 66 77 80 60 

 

Josper - grillovn
Josper HJX45

 • Grillflate: 76 x 51 cm
 • Oppvarmingstid: 35 minutter
 • Daglig kullforbruk: 12-16 kg
 • Grilltid: 9 timer
 • Produksjon i timen: 90 kg mat
 • Kapasitet: 100 gjester
  
 Josper - grillovn 
Josper HJX50

 • Grillflate: 76 x 75 cm
 • Oppvarmingstid: 40 minutter
 • Daglig kullforbruk: 16-20 kg
 • Grilltid: 9 timer
 • Produksjon i timen: 110 kg mat
 • Kapasitet: 150 gjester
 
 Josper - grillovn

 

Det er i praksis en lukket grillovn som varmekontrolleres via et justerbart luftinntak på undersiden av ovnen og med en pipe på toppen som også håndterer røyken. Ovnen har en svært solid dør i front og inne i ovnen ligger det brennhett glødende kull, over dette er det grillrister der maten plasseres. Ved å tilføre aromaene fra brennende kull til råvaren så får man ikke bare en nydelig smak, men også en saftighet og en tekstur som er vanskelig å gjenskape i en vanlig ovn. Alt kan jo grilles, være seg kjøtt, fisk, tilbehør eller desserter. 

Josper har en helt unik varmekontroll. Siden ovnen stort sett er helt lukket blir også mengden kull som forbrukes svært redusert i forhold til en åpen grill, og maten blir også tilberedt langt raskere. En lukket grill reduserer også flammedannelse, og skåner kokken for den intense varmen en åpen grill gir. Asken kan enkelt tømmes fra beholderen under grillen, og hele ovnen er enkel å rengjøre.

Josper bruker kun stål og komponenter av den aller høyeste kvalitet så de kan garantere at ovnen kan operere kontinuerlig med en gjennomsnittlig temperatur på 300-350 grader celsius. Alt av materiale kommer lokalt fra Spania for å sikre kvaliteten. Kombinasjonen av design, kvalitet, teknologi, ingeniørkunst og tradisjon er hva som gjør Josper helt unike i dagens marked.

 

Teknisk Informasjon

Grillen kommer i tre forskjellige størrelser, og på alle grillene kan man velge hvorvidt man ønsker en frittstående modell, med eller uten underskap, benkmodell osv. Man kan også velge mellom følgende forskjellige farger på døren; Rød (Bordeaux) Rustfritt stål, Svart, Hvit og Brun. 

Når det gjelder installasjonen av en Josper på et kjøkken så er det endel ting å ta hensyn til både når det gjelder brannsikkerhet, ventilasjon osv. Alt dette og mer til kan leses om i instruksjonsmanualen til Josper som du kan laste ned her.

Besøk gjerne også Josper sine egne sider for oppskrifter og inspirerende filmklipp, eller ta kontakt med oss om du er nysgjerrig på produktet og ønsker mer informasjon eller utforpliktende tilbud. Kom gjerne innom vårt showroom på Hvalstad for å se vidunderet utstilit.

 

Josper - grillovn

 

Hva skiller Josper fra kopiene?

- Det er mange som ønsker å kopiere en suksess, og så også med Josper. Det er mange som prøver, men alle feiler. Det eneste de har klart å kopiere er utseendet, med intensjon om å forvirre og lure kunden til å kjøpe en billig og dårlig kopi av originalen.

- Josper bruker stål av den høyeste kvalitet. Dette gjør Josper raskere, kraftigere og mer fleksibel når det grilles, og gir en konstant temperatur gjennom hele service.

- Den potensielle forringelsen som skapes av kontinuerlig bruk av flammer og høye temperaturer over tid er enorm. Dette tar Josper hensyn til, og bygger en kraftig, solid og holdbar ovn. Josper er stolte over å ha kunder som fortsatt har den samme Josper-ovnen de kjøpte for 30 år siden.

- Josper har lagt ekstremt stor vekt på døren så den isolerer og holder varmen der den skal være, i ovnen. Døren til Josper er designet og produsert av ildfast støpt stål og denne robustheten gir garanti for lang levetid og er faktisk en av de viktigste grunnene til hvorfor man skal velge en grill fra Josper. En dør av lavere kvalitet vil ikke tåle varmepåkjenningen og føre til blokkeringer, ujevnheter og en dør som verken er tett eller stabil i bruk.

- Luft-tilførsel. Kopiene bruker en enkel skuff for både luft-tilførsel og askeoppsamling. Denne er ikke hermetisk tett og gjør at ovnen knapt har temperaturkontroll. Samtidig bidrar det til et massivt kullforbruk og utvidet flammedannelse. Denne samme effekten kommer også når døren som nevnt ovenfor ikke er tett.

- Josper designer og produserer (siden 1969) den nedre delen av ovnen i en spesiell form slik at luften kommer til på en naturlig og homogen måte. Ovnen kan bli hermetisk lukket, og man har en helt unik kontroll på luft-tilførselen. Dette gir en ovn som er enkel å kontrollere, slukker 95% av flammene og gir god kontroll over glørne. Ikke minst er det enormt å spare på kullforbruket. En Josper-ovn vil betale seg ned på 3 år takket være mindre forbruk sammenlignet med kopiene.

- Og kanskje det viktigste! Josper er et kvalitetsprodukt som har befestet sin posisjon over tid. Josper har produsert ovner i 45 år, har mer enn 25.000 kunder som er fordelt over 90 land og 5 kontinenter, og ovnen er produsert 100% i Spania.

- Det er et enkelt valg. Valget er JOSPER.

 

 Link

Her kan du se en hel fisk bli grillet i en Josper.
--
 

Relaterte artikler

 • Våre grillkull

  Våre grillkull

  Vi tar grillkull seriøst og selger kun kull som er i toppsjiktet av hva som er tilgjengelig. Her gir vi deg en liten oversikt over hva som er i de forskjellige sekkene.